Studiedag för pedagoger


Alla kan måla!

En konkret och praktisk studiedag. Dagen varvas mellan workshop och föredrag
i högt tempo.


Han är en kameleont. Han är snäll, fast han är stor, och han är en växtätare. Han lever i en fantasivärld som gränsar till "vår" värld. Där är det varmt, fuktigt, grönt och lummigt. Skapad av pedagoger i Sigtuna.

"Ett stort varmt tack! Det var en helt fantastisk dag som bjöd på så mycket: kunskap, information, nyfikenhet , kreativitet, praktiska tips och massor med glädje! Pedagogerna var mer än nöjda."
Pia Wretler förskolechef, Karusellens förskola i Sigtuna

"Tack Elisabet för en helt lovely dag! Du är en fantastisk föreläsare och inspiratör! Så mycket kreativitet, känner fortfarande glädje i kroppen!"
Malin Lindholm Lärare i f-3


Workshop

Ni får prova billigt och bra basmaterial för bildskapande; krämiga blandfärger, kritor, ritstift, färgpennor, olika sorters penslar, andra lämpliga redskap att måla med, papper…

Ni får göra gemensamma målningar med Momentmetoden. Leka med färger, experimentera, samarbeta. Resultatet blir stora målningar och berättelser som ni skapat tillsammans.

Föredrag

Bildvisning där ni får massor av tips på bildmaterial, bildtekniker och roliga bildövningar i Momentmetoden som ni sedan kan göra med barnen. Jag berättar hur bilderna växer fram och om mitt förhållningssätt till ett stödjande bildskapande.

Momentmetoden

Momentmetoden går ut på att få uppslukas av lusten att måla. Att våga prova, leka och experimentera fram sina bilder. Att ge sig hän och låta tiden stå stilla en stund. Att använda misslyckanden och slumpen till något positivt. Att få känna tillfredsställelsen i att göra målningar som man blir nöjdare med än man tidigare kunnat drömma om.

Momentmetoden stödjer barnen, och oss vuxna, så att alla tycker det är roligt att arbeta länge med sina bilder samtidigt som vi vågar prova olika bildmaterial och bildtekniker.

Jag har utarbetat Momentmetoden under mina 43 år som bildpedagog. Den fungerar alltid och den är lätt att använda för alla pedagoger, men för att kunna använda den behöver vi ha kunskap.

Den här studiedagen ska ni få prova Momentmetoden själva så ni sedan ska kunna inspirera barnen. Ni ska få grundläggande material- och teknikkunskaper. Ni ska få se hur man kan stödja barnens bildskapande på bästa sätt. Ni ska få måla och skapa en fantastisk berättelse tillsammans.

"Verkligen en jättebra dag, inspirerande, lärorik och rolig och resultatet blev ju bra" Anki Lindberg, förskollärare

"Tack än en gång för denna fantastiska föreläsning. Alla pedagoger som jobbar med barn borde få en sådan vitamininjektion. Kände mig både glad och nöjd efter denna fantastiska dag. Nu är det bara att sätta igång och experimentera med barnen!" Lena Rosenberg, förskollärare

Plats och teknikbehov

Föredraget

Vi behöver ett rum som går att mörklägga där ni kan se alla fina bilder i under hela dagen. Jag gör en Powerpoint-presentation. Ni behöver ha en datorprojektor. För säkerhets skull är det bra om ni har en extra Laptop ifall min inte går att koppla till er projektor, jag har med presentationen på en USB-sticka.

Workshop

Vi behöver rum där ni kan måla stora målningar under hela dagen. Ni kommer delas in i grupper med 5 deltagare/grupp/dag. Varje grupp ska få måla en målning som är 3 x 1,5 meter.

Oömma kläder

Alla deltagare ska ha oömma kläder på sig (vi ska inte kasta färg men man känner sig friare om man inte behöver vara rädd att få färg på sig).

Studiedagsledare, information, offert, bokning

Elisabet Skoglund
E-post: bildra(at)tele2.seUppdaterad 160918