Hoppa till innehållet

Föreläsningar för pedagoger
En helt ny föreläsning som nu går att beställa till er!

BARNS OCH KONSTNÄRERS SKAPANDE - HUR GÖR DOM?


Om konsten att stödja barns bildskapande på bästa sätt

Vi pratar om skapande verksamheter, skaparverkstäder och skapande ämnen.  I Läroplanen för förskolan kan vi läsa att det ingår i förskolans uppdrag att utveckla "barns eget kulturskapande”, att "Förskolan ska ge barn stöd att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer" och att "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga".


Vad är egentligen att skapa och varför är det bra att skapa? För att bättre förstå det ska vi titta på hur barn och några konstnärer gör när de skapar bilder.

Ur innehållet:

”Jag har i hela mitt liv försökt lära mig måla som ett barn” Pablo PicassoDen öppna föreläsningen riktar sig till pedagoger som arbetar i förskola, förskoleklass, årskurs 1-3 och på fritidshem. Om ni bokar föreläsningen till er arbetsplats anpassas den till de åldrar ni arbetar med.

För mer info kontakta Elisabet Skoglund. E-post: skoglund.bildra@tele2.se

Föreläsare: Elisabet Skoglund har arbetat i 42 år som konst- och bildpedagog. På Moderna museet, i förskolan/skolan, på Konstfack och på behandlingshem. Elisabets har skrivit fem böcker om sin pedagogik, hennes första bok ”Lusten att skapa” har blivit en storsäljare. Hon har även gjort ett flertal konstprogram för barn och pedagoger i Sveriges television. Numera har hon eget företag och arbetar som föreläsare, konsult och författare.

Citat om tidigare föreläsningar/studiedagar

"Tack Elisabet för en helt lovely dag! Du är en fantastisk föreläsare och inspiratör! Så mycket kreativitet, känner fortfarande glädje i kroppen!" Malin Lindholm, förskollärare.

”Den bästa studiedagen någonsin enligt all min personal i Hallstahammar. Kan verkligen varmt rekommendera det till alla er andra som söker ny inspiration till era kompetensutvecklingsdagar. Alla kan verkligen måla!” Nina Widell, förskolechef i Hallstahammar.

"Ett stort varmt tack! Det var en helt fantastisk dag som bjöd på så mycket: kunskap, information, nyfikenhet, kreativitet, praktiska tips och massor med glädje! Pedagogerna var mer än nöjda." Pia Wretler, förskolechef i Sigtuna.

Uppdaterad 141214